Доброволци към ОС на БЧК-Ловеч със съдействието на екипа на Читалище „Просвета” събраха 242 лв. от жителите на квартал Видима – град Априлци за пострадалото население при наводненията.

Основано през 1927г. Читалището във Видима развива разнообразна дейност. През 1986г. женската певческа група взема участие в Петия наионален събор на народното творчество „Копривщица 1986” , където е удостоена със сребърен медал. В събора участва и група за детски игри с ръководител Милена Илева, която спечели златен медал. Понастоящем в читалището действува певческа група с ръководителка Милена Илева.

През 2004г. участвува в Старопланински събор „Балкански фолк 2004”, където е удостоена с почетна грамота и препорка за излъчване по публични и общесвени медии. През 2005г. и 2006г. също участвува в събора и получава почетни грамоти и лауреат на събора „Балкан фолк 2005 и 2006г.” и носител на почетния знак на „Балкан фолк 2005”. В момента в читалището действува и нов театрален колектив с ръководител Галин Ангелов – председател на читалището. Читалищната дейност става по разнообразна и по съдържателна.

Съвместно с училището и детска градина Русалка се изнасят през населението много програми, рецитали, възпроизвеждат се обичаите /Плетенки, Бръсненка,Дайлада и Лазар/.

Пострадалите от наводнението в общините Свиленград и Харманли, включително хората от най-пострадалото село Бисер, вече са получили дарението от Първа инвестиционна банка. Семействата са получили суми до 9100 лв., които да им помогнат да възстановят част от щетите след природното бедствие.

източник Ловеч днес