Заредени с енергия и готови да завоюват нови хоризонти се върнаха участничките  от женска певческа група при НЧ „Просвета – 1927г”  град Априлци и  Детската фолклорна група при ОУ „Васил Левски“ “ Балкански букет“ град  Априлци   от 15 Старопланински събор „Балкан фолк” 2011 , който се проведе в края на миналата седмица във Велико Търново.

От там те донесоха :
ПОЧЕТНА ГРАМОТА
на ЖПГ към НЧ „Просвета – 1927г.“ за приноса при провеждането на събора във Велико Търново, който се провежда под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали. Организаторите и продуцентите удостояват групата със званието НОСИТЕЛ НА ПОЧЕТНИЯ ЗНАК НА СТАРОПЛАНИНСКИ СЪБОР „БАЛКАН ФОЛК“- Фестивал №1 в Европа за традиционни народни изкуства

ДИПЛОМ
Организаторите и продуцентите издават настоящия диплом на ЖПГ към НЧ „Просвета – 1927г.“ за достойното и с високи художественни стойности представяне на фестивала и благодарят за СЪЩЕСТВЕННИЯ ПРИНОС ПРИ СЪХРАНЕНИЕ И РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИОННИ НАРОДНИ ИЗКУСТВА.

ГРАМОТА
ЛАУРЕАТ НА СТАРОПЛАНИНСКИ СЪБОР „БАЛКАН ФОЛК 2011“
Това звание ще бъде съобщавано при излъчване на изпълнения на групата в телевизионни предавания на Балкан фолк и по Световната интернет телевизия “ EVRO FOLK“

ПРЕПОРЪКА
Продуцентите BALKAN FOLK AKADEMI, EVRO FOLK AKADEMI и журито на събора оцениха изпълненията на Женска певческа група към НЧ „Просвета-1927г.“, град Априлци за достойни да представят българските народни изкуства в ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО ФОЛКЛОР „EVRO FOLK“ В НЕСЕБЪР И СЛЪНЧЕВ БРЯГ. Изпълненията съдържат художественни стойности и въздействащ заряд, които заслужават да се изнесат пред българската и европейската общественост.

Детската фолклорна група при ОУ „Васил Левски“ – “ Балкански букет“ град Априлци  ,  изпълниха и възрожденски песни за Априлското Новоселско въстание по текст на Диана Семова и музика на група „Епизод“ . Ръководител на двете групи е МИЛЕНА ИЛЕВА.