Първи победител и носител на купата на турнира по футбол  в Априлци стана отборът на Острец. Връчи им я лично спортният министър Свилен Нейков, като донесе и суперпризове – фланелка за играч № 1 Георги Събчев с автограф от Христо Стоичков и топки с подпис на Камата за 4-те отбора финалисти. Най-щастлив от победата на Острец бе новият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков, който е родом от Априлци.

Мъжки битки се вихриха на терена при абсолютен феърплей. Любимци на публиката станаха младежите от отбора на Ново село. Най-малкият участник в турнира е в шести клас, а най-възрастният – 64-годишният Методи Желев, треньор на местния „Планинец“.

Сили премериха 4 квартални отбора от Априлци и по-големите хотели. Единствените гости бяха футболистите на „Софарма“- с. Врабево. Подкрепяше ги лично собственикът на фармацевтичната компания Огнян Донев, който е най – крупният инвеститор в района признава, че на стадиона го е довело дългогодишното приятелство с Бенко Вълев, който е кандидат за кмет на град Априлци и инициатор на турнира по футбол.

Те обаче загубиха на квалификациите в драматичен двубой с „Априлци-център“.

В редовното време двата отбора не отбелязаха гол и при 16 дузпи късметът обърна гръб на „Софарма“.

източник 24 часа