Фолклорен концерт с народни песни и хумор с участието на състави, чийто ръководител е известният ловешки музикант Мишо Бъжев, ще се състои в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 28 юни от 17,30 часа.

Участват изпълнители от читалищата „Бъдеще 1894“ при кв. Острец на град Априлци и „Светлина 1928“ от село Кръвеник, Севлиевско. Мишо Бъжев има много участия в национални медии със съставите, които води, и е любимец на почитателите на фолклорното ви изкуство. Неотдавна ловешкият акордеонист издаде нов двоен компактсдиск, в който са включени 30 изпълнения на хора, ръченици и любими мелодии. Сред тях има валсове, румънски и сръбски хора. С много настроение са заредени неговите „Ловешко празнично хоро“, „Люлякова копаница“, „Априловско еленино хоро“.

Над 50 хора и ръченици е написал ловешкият музикант Мишо Бъжев, на които е дал много интересни имена – Острешkо дайчово хоро, Люлякова ръченица, Старопланинска ръченица, хоро „Таканата“ и други. Първото си хоро Михаил Бъжев написва през 1956 г., а първият му запис в БНР е през април 1973 г.