Вчера 05 май 2011г.  за пореден път бяха връчени годишните награди за Лице на Априлци на фондация „Априлци“ .

Наградените са Петър Пачников зъболекар,  Никола Христов директор на ОУ „Васил Левски“, Росен Цаков представител на бизнеса от град Априлци, Нина Спасова – медицинска сестра в дома за стари хора „Ганка и Георги Събчеви“ в град Априлци , Сълзица Савова Лице на Априлци  излъчена от педагогическия състав на ОУ „Васил Левски“– за всестранните и интереси и таланти, за  будният и дух и добро сърце,  Ния Иванова , която е само на 6 години, но е пример за всеотданост и благотворителност, Ния рисува картички и  изработва плакети , който се продават на различни благотворителни мероприятия и всички пари от тях тя  дарява на фондация „Априлци !

Идеята за наградата „Лицето на Априлци“ възниква във връзка с честването на 130 години от Априлското въстание и 30 годишнината от основаването на Априлци като град (по-рано това са били четири села – Ново село, Острец, Видима и Зла река). Търсят се и се награждават личности дали уменията и талантите си или тихата си всеотдайност и труд, за да може днес Априлци да е това, което е.

Фондация „Априлци” е създадена през март 2005 г. от Красимира Димова с цел да подпомага и развива социални, хуманитарни и образователни проекти в община „Априлци”, като специално внимание се обръща на най-уязвимите групи от населението – деца, стари и болни хора.