Школа по български народни хора отваря врати  в град Априлци.  Занятията ще се провеждат всеки петък през юли и август от 19 часа в учлищния стол на ОУ „Васил Левски“ кв. Център. Групата стартира на 06.07.2012г. и ще се води от хореограф Маргарита Атанасова, която е  хореограф на Общински фолклорен ансамбъл (ОФА) “ЛОВЕЧ”.

В школата ще са добре дошли, както хора, които за първи път ще се хванат на хорото и ще заиграят народни танци, така и напреднали танцьори, за които българските народни танци и народни хора са се превърнали в любимо занимание в свободното време.

Целта е да съхранят и популяризират българските нарони танци чрез качествено обучение на хора от различни възрастови групи.
Под ритъма на народните песни, хора и ръченици вие ще: научите най-популярните български народни хора от етнографските области на България, придобиете самочуствие да поведете хорото на всяка сватба или празненство, да се освободите от натрупаното ежедневно напрежение, поддържайки чрез танца добър тонус и идеална фигура; да се запознаете с много нови приятели, да  изразите себе си по нов начин чрез богатството на българския музикален и танцов фолклор.

За повече информация 0888 757 557