Талантлива джудистка от Априлци спечели медал на Балканско първенство

    На 8 и 9 юли в град Солун , Гърция се проведе Балканско първенство по джудо за младежи и девойки. На татамито премериха сили състезателки от Румъния, България, Турция,  Гърция, Македония , Сърбия , Босна , Албания и Черна гора.

    Достойно се представи състезателката от „Планинец”-  Априлци  Милена Данкова , която завоюва бронзов медал в категория 44 кг. В първата среща „Мимето” ,както я наричат в нашия отбор загуби минимално от румънката Деница Унгоряну , станала шампионка на игрите. Загубата не пречупи психически жилавата балканджийка и във втората среща , тя се наложи убедително над състезателката от Сърбия Марина Дамянович. Третата среща , решаваща за разпределението на  медалите Милена постигна чиста победа над  шампионката от Босна Матея Джукич. Само липсата на опит не достигна на нашето момиче   в битката за второто място срещу рутинираната Оздемир Ялдъз от Турция .
    Ръководството на СК ”Планинец” изказва гореща благодарност на : Община Априлци – в лицето на д-р Младен Пелов , фирма Юнион Комерс с управител Тихомир Тотев и на г-н Красимир Атанасов за финансовата подкрепа,  без която успехът нямаше да се реализира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.