Момиче от Априлци откритие на Световен шампионат по фолклор „World Folk 2011“

Женската певческа група от град Априлци към народно читалище “ Просвета 1927″ кв. Видима  с художествен ръководител Милена Илева е лауреат и носител на сребърен  медал от Първия Световен шампионат по фолклор „World Folk 2011“. Като откритие на шампионата бе отличена и Виктория Милчева от град Априлци с песента „Катерино моме“.

Световен шампионат по фолклор „World Folk 2011“ се провежда за първи път у нас това лято. Домакин на музикалното събитие ще бъде морският курорт Несебър. Организатори са Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАFF, Община Несебър, World Folklore Academy и други организации.

Уникалното музикално събитие ще се състои от 22 август до 1 септември 2011 година и ще се опита да провокира вниманието на голям кръг участници и публика.

Характерна особеност на шампионата „World Folk“ е, че всички изпълнения ще се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях ще се излъчват многократно по повече от 50 кабелни телевизии в България, по сателитните „Нова българска телевизия“, „Travel TV“, „БГ TV“ и „Херос TV“ с обхват цяла Европа, както и по световните интернет телевизии „Euro Folk“ и „TV Rodina“. С тези дейности се изпълнява основната цел на „World Folk 2011“ за популяризиране на традиционните народни изкуства в медийното пространство.

z

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.