На 20 юли 2011г. от 20 часа в салона на НЧ“Просвета -1927г. кв. Видима на град Априлци ще се проведе концерт на участниците в майсторския клас по флейта на професор Георги Спасов. В програмата ще се изпълнят популярни произведения за флейта от световната музикална класика. На пианото ще е Татяна Божко. ВХОД СВОБОДЕН

Георги Спасов завършва НМА Панчо Владигеров през 1971, след което специализира при световно известните флейтисти Аурел Николе, Карлхайнц Цьолер, Ален Марион и Жан- Пиер Рампал и в Лятната академия в Ница. Репертоарът му е разнообразен и включва произведения от всички стилове и епохи. Изнася концерти в много страни: Великобритания, САЩ, Русия, Япония, Южна Корея, Куба, Гърция, Турция, Чехия, Словакия, Полша, Германия, Франция. Бил е член на жури на различни национални и международни конкурси и фестивали. Отличен е с награди в конкурси и фестивали като Общобългарското състезание за певци и инструменталисти, Международния конкурс за флейтисти в Белград. Носител е на Златна лира на Съюза на музикалните дейци в България.

В продължение на 30 години Георги Спасов е първи флейтист на Софийската филхармония. Професор е по флейта в НМА Панчо Владигеров Има реализирани много записи за БНР и БНТ, Френското радио и телевизия, Сръбското и Унгарското радио и телевизия, както и записи за компактдискове за български и чуждестранни компании.