Домът за стари хора в Априлци получи агне от областният управител.

    Областният управител Николай Нанков е разпоредил на областната дирекция на Агенцията по храните да дари осем агнета, които са били конфискувани, на осем социални домове в  областта. Това са Домът за стари хора в град Априлци ,домовете за стари хора от Върбовка и Угърчин, Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи в Крушуна, възрастните от дома за хора с физически увреждания в Сливек и Защитено жилище в Ловеч ,дневни центрове в Ловеч и Дълбок дол. Животните са конфискувани, заклани , изследвани. и са с всички необходими сертификати и документи за годност за консумация.

Новата агенция по храните ще контролира 647 хил. обекта в страната, които имат отношение към производството и продажбата на храни. Според Закона за агенцията, новата структура обединява Националната ветеринарномедицинска служба, Националната служба за растителна защита, част от Националната служба по зърното и фуражите, регионалните здравни инспекции и областните дирекции “Земеделие“.Служителите ще следят качеството на храните и суровините за тях от посевите и фермите до магазините и заведенията за хранене. Контролът на съдържанието на храните ще се осъществява в общо 11 референтни лаборатории.
Независимо от вида храна, която си купуват от магазина и консумират в заведенията, потребителитие ще могат да се обръщат на едно гише, ако имат оплаквания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.