Априлци се намира в слънчева котловина на Стара планина

Снимки от Априлци


априлци-11
Снимки от...
априлци-1...

Откриха обучителен център в Априлци

Оценете статията
(0 оценки)

Обучителен център с компютъризирани работни места за потребители с 6 нови конфигурации, мултимедия и лаптоп, беше открит в Априлци. На официалната церемония са присъствали областният управител на Ловеч Николай Нанков и Младен Пелов, кмет на Априлци.

Центърът е изграден в читалище “Светлина” по програма “Глобални библиотеки”. До момента в Ловешка област целевите библиотеки, включени в програмата, са 18. Те са получили техниката си до края на ноември миналата година. Предстои подписването на нови допълнителни договори. ”Тази зала е изключителна придобивка за нас и аз поздравявам ръководството на читалище “Светлина” и местната власт, подкрепила реализацията на проекта”, каза Николай Нанков, който преряза лентата на новата придобивка.

 

Проект “Глоб@лни библиотеки” България цели да насърчи модернизирането на библиотеките в цялата страна, за да подпомогне приобщаването на българските граждани към глобалното информационно общество. Библиотеките-партньори получават достъп до интернет, компютърно оборудване и периферна техника за ползване от посетители и обучение за своите служители. Очаква се библиотеките да разширят обхвата на предлаганите услуги, да станат по-привлекателни за хората и да играят по-значима роля в развитието на местните общности.

Априлци.net