Априлци се намира в слънчева котловина на Стара планина

Снимки от Априлци


априлци-11
Снимки от...
априлци-1...

В Априлци ще се проведе конференция за „Модели за мислене на бъдещето“.

Оценете статията
(0 оценки)
В Априлци ще се проведе конференция за „Модели за мислене на бъдещето“. В Априлци ще се проведе конференция за „Модели за мислене на бъдещето“.

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски“ организира в град Априлци, първата от серия интердисциплинарни конференции, посветени на културната история на съвременността на тема „Модели за мислене на бъдещето“.

Конференцията ще се проведе  в периода 7-9 декември 2011 г. На нея е бъдат разгледани въпроси като - "Как е възможно да се мисли бъдещето днес? Как е възможно да се мисли такова бъдеще, което предлага не само повече икономически растеж и сигурност, но и повече достойнство и автономия на човека, повече солидарност между хората?"

Конференцията е насочена към широкото интердисциплинарно поле както на социолози, философи, културолози, историци и други експерти в областта на хуманитарните и социалните науки, така и към творците и специалистите по изкуства, литература и нови медии.

В организационния комитет, на конференцията са  включени видни български учени и част от тях ще участват в самата конференция с доклади.


Априлци.net