Априлци се намира в слънчева котловина на Стара планина

Снимки от Априлци


априлци-8
Снимки от...
априлци-8...

Момиче от Априлци откритие на Световен шампионат по фолклор "World Folk 2011"

Оценете статията
(0 оценки)
Отличия за Априлци в World Folk 2011 Отличия за Априлци в World Folk 2011

Женската певческа група от град Априлци към народно читалище " Просвета 1927" кв. Видима  с художествен ръководител Милена Илева е лауреат и носител на сребърен  медал от Първия Световен шампионат по фолклор "World Folk 2011". Като откритие на шампионата бе отличена и Виктория Милчева от град Априлци с песента "Катерино моме".

Световен шампионат по фолклор "World Folk 2011" се провежда за първи път у нас това лято. Домакин на музикалното събитие ще бъде морският курорт Несебър. Организатори са Европейската асоциация на фолклорните фестивали - ЕАFF, Община Несебър, World Folklore Academy и други организации.

Уникалното музикално събитие ще се състои от 22 август до 1 септември 2011 година и ще се опита да провокира вниманието на голям кръг участници и публика.

Характерна особеност на шампионата "World Folk" е, че всички изпълнения ще се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях ще се излъчват многократно по повече от 50 кабелни телевизии в България, по сателитните "Нова българска телевизия", "Travel TV", "БГ TV" и "Херос TV" с обхват цяла Европа, както и по световните интернет телевизии "Euro Folk" и "TV Rodina". С тези дейности се изпълнява основната цел на "World Folk 2011" за популяризиране на традиционните народни изкуства в медийното пространство.

z

Априлци.net