Априлци се намира в слънчева котловина на Стара планина

Снимки от Априлци


Светове и цветове от Априлци-2
Снимки от...
Светове и...

Талантлива джудистка от Априлци спечели медал на Балканско първенство

Оценете статията
(0 оценки)
Милена Данкова от Априлци спечели бронзов медал Милена Данкова от Априлци спечели бронзов медал

    На 8 и 9 юли в град Солун , Гърция се проведе Балканско първенство по джудо за младежи и девойки. На татамито премериха сили състезателки от Румъния, България, Турция,  Гърция, Македония , Сърбия , Босна , Албания и Черна гора.


    Достойно се представи състезателката от „Планинец”-  Априлци  Милена Данкова , която завоюва бронзов медал в категория 44 кг. В първата среща „Мимето” ,както я наричат в нашия отбор загуби минимално от румънката Деница Унгоряну , станала шампионка на игрите. Загубата не пречупи психически жилавата балканджийка и във втората среща , тя се наложи убедително над състезателката от Сърбия Марина Дамянович. Третата среща , решаваща за разпределението на  медалите Милена постигна чиста победа над  шампионката от Босна Матея Джукич. Само липсата на опит не достигна на нашето момиче   в битката за второто място срещу рутинираната Оздемир Ялдъз от Турция .
    Ръководството на СК ”Планинец” изказва гореща благодарност на : Община Априлци – в лицето на д-р Младен Пелов , фирма Юнион Комерс с управител Тихомир Тотев и на г-н Красимир Атанасов за финансовата подкрепа,  без която успехът нямаше да се реализира.

Априлци.net