Априлци се намира в слънчева котловина на Стара планина

Снимки от Априлци


априлци-4
Снимки от...
априлци-4...

Празник на шоуто и имитацията "Иван Балсамаджиев" в Априлци

Оценете статията
(0 оценки)
Барелефът на Иван Балсамаджиев, който ще бъде поставен в Априлци Барелефът на Иван Балсамаджиев, който ще бъде поставен в Априлци

На 4 юни в кв. Острец от 16.00 часа пред сградата на читалище Бъдеще ше се открие барелеф на Иван Балсамаджиев изработен от Куню Желев . От 17 часа в салона на читалище бъдеще ще започне празнична програма с водещ Стефан Рядков, ще участват - Звезделин Минков, Николай Атанасов, Гоерги Генов, Мария Марковска, Христо Младенов, Илияна Илиева.

Идеята на организаторите е в този ден да се постави началото на ежегоден Летен празник на шоуто и имитацията "Иван Балсамаджиев " в Априлци, в който възможност за изява да получават както млади, така и утвърдени таланти в тази област. Организатори:Община Априлци,  Сдружение с нестопанска цел Тур Клуб РеМарк, Читалище Бъдеще - Априлци.

Актьорът Иван Балсамаджиев е роден на 19 февруари 1953 г. в Троян. През 1977 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" актьорско майсторство в класа на проф. Енчо Халачев. Работил е в Драматичния театър във Видин и в Перник. От 1985 г. до 1991 г. се изявява на сцената на Нов драматичен театър "Сълза и смях" в София.

На сцената е изиграл над 70 роли. Играе в постановките: "Писмата", "Напразни усиля на любовта", "Девета симфония", "Тартюф", "Опит за летене", "Онова нещо" "Странната мисис Севидж" и др.

Едни от незабравимите му роли са във филмите: "Лавина", "Дишай човече", "Човек в космоса" и "Катина".

Бил е водещ на предавания по телевизията, сред които "Неделен експрес", "Час по всичко", "С бъклица и дрян", "Вариант-М" и др. Автор и водещ на концерти, вариететни програми, карнавали и конкурси. Изиграл е хиляди скечове, с които се превърна в един от любимците на публиката.

Автор е на автобиографичната книга "Борбата със Злото в мен", която по-късно поставя в Сатиричния театър, "Сълза и смях" и театри в провинцията.

Умира през 2010 г.

източник БЪЛГАРСКА ХОТЕЛИЕРСКА И РЕСТОРАНТЬОРСКА АСОЦИАЦИЯ

Априлци.net