Априлци се намира в слънчева котловина на Стара планина

Снимки от Априлци


Църквата свети Георги Победоносец град Априлци
Снимки от...
Църквата ...

Певчески групи от Априлци лауреати на Старопланински събор „Балкан фолк” 2011

Оценете статията
(0 оценки)
Заредени с енергия и готови да завоюват нови хоризонти се върнаха участничките  от женска певческа група при НЧ „Просвета - 1927г”  град Априлци и  Детската фолклорна група при ОУ "Васил Левски" " Балкански букет" град  Априлци   от 15 Старопланински събор „Балкан фолк” 2011 , който се проведе в края на миналата седмица във Велико Търново.

От там те донесоха :
ПОЧЕТНА ГРАМОТА
на ЖПГ към НЧ "Просвета - 1927г." за приноса при провеждането на събора във Велико Търново, който се провежда под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали. Организаторите и продуцентите удостояват групата със званието НОСИТЕЛ НА ПОЧЕТНИЯ ЗНАК НА СТАРОПЛАНИНСКИ СЪБОР "БАЛКАН ФОЛК"- Фестивал №1 в Европа за традиционни народни изкуства

ДИПЛОМ
Организаторите и продуцентите издават настоящия диплом на ЖПГ към НЧ "Просвета - 1927г." за достойното и с високи художественни стойности представяне на фестивала и благодарят за СЪЩЕСТВЕННИЯ ПРИНОС ПРИ СЪХРАНЕНИЕ И РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИОННИ НАРОДНИ ИЗКУСТВА.

ГРАМОТА
ЛАУРЕАТ НА СТАРОПЛАНИНСКИ СЪБОР "БАЛКАН ФОЛК 2011"
Това звание ще бъде съобщавано при излъчване на изпълнения на групата в телевизионни предавания на Балкан фолк и по Световната интернет телевизия " EVRO FOLK"

ПРЕПОРЪКА
Продуцентите BALKAN FOLK AKADEMI, EVRO FOLK AKADEMI и журито на събора оцениха изпълненията на Женска певческа група към НЧ "Просвета-1927г.", град Априлци за достойни да представят българските народни изкуства в ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО ФОЛКЛОР "EVRO FOLK" В НЕСЕБЪР И СЛЪНЧЕВ БРЯГ. Изпълненията съдържат художественни стойности и въздействащ заряд, които заслужават да се изнесат пред българската и европейската общественост.

Детската фолклорна група при ОУ "Васил Левски" - " Балкански букет" град Априлци  ,  изпълниха и възрожденски песни за Априлското Новоселско въстание по текст на Диана Семова и музика на група "Епизод" . Ръководител на двете групи е МИЛЕНА ИЛЕВА.

Априлци.net