Априлци се намира в слънчева котловина на Стара планина

Снимки от Априлци


априлци-5
Снимки от...
априлци-5...

Връчиха годишните награди за Лице на Априлци на фондация "Априлци"

Оценете статията
(0 оценки)
Красимира Димова създател на фондация Априлци Красимира Димова създател на фондация Априлци

Вчера 05 май 2011г.  за пореден път бяха връчени годишните награди за Лице на Априлци на фондация "Априлци" .

Наградените са Петър Пачников зъболекар,  Никола Христов директор на ОУ "Васил Левски", Росен Цаков представител на бизнеса от град Априлци, Нина Спасова - медицинска сестра в дома за стари хора "Ганка и Георги Събчеви" в град Априлци , Сълзица Савова Лице на Априлци  излъчена от педагогическия състав на ОУ "Васил Левски"- за всестранните и интереси и таланти, за  будният и дух и добро сърце,  Ния Иванова , която е само на 6 години, но е пример за всеотданост и благотворителност, Ния рисува картички и  изработва плакети , който се продават на различни благотворителни мероприятия и всички пари от тях тя  дарява на фондация "Априлци !

Идеята за наградата "Лицето на Априлци" възниква във връзка с честването на 130 години от Априлското въстание и 30 годишнината от основаването на Априлци като град (по-рано това са били четири села – Ново село, Острец, Видима и Зла река). Търсят се и се награждават личности дали уменията и талантите си или тихата си всеотдайност и труд, за да може днес Априлци да е това, което е.

Фондация „Априлци” е създадена през март 2005 г. от Красимира Димова с цел да подпомага и развива социални, хуманитарни и образователни проекти в община „Априлци”, като специално внимание се обръща на най-уязвимите групи от населението – деца, стари и болни хора.


Априлци.net